Østers safari søndag d. 5. maj 2019

Guider: Kirsten Virring og Klaus Brandt

Vi mødes ved Hjerpsted Kirke, Hjerpstedvej 21, 6280 Højer - kl. 10.45

Hjerpsted Kirke ligger på Hjerpstedvej 21, 6280 Højer. Derfra kører vi samlet til en lille p-plads tæt ved Vadehavet. En kort gåtur på stranden inden vi går ud til østersbankerne, ca. 400 m. ude. Østersbankerne ligger i den reneste del af Vadehavet. Turen ud i havet er fysisk anstrengende, idet der er 10 – 20 cm klæg (mudder). Der er lavvande kl. 1115.

Vi anbefaler, at man har højskaftede gummistøvler og evt. regnbukser, da man nemt bliver temmelig beskidt. En stor plasticpose til de beskidte støvler og regnbukser kan også anbefales. En spand til at samle østers, en lang grilltang (så behøver man ikke bukke sig hele tiden), et par grove arbejdshandsker (man kan skære sig på østers).

Selve turen ud i Vaden varer en lille times tid. Når vi kommer ind, smager vi på de friske østers. Hvis nogen har en østerskniv, må den meget gerne medbringes.

Medbring køleboks, så I kan tage østers med hjem.

På turen fortæller vi lidt historie om østers i Vadehavet og giver nogle tips til forskellige måder at tilberede østers på.

Turen aflyses ved dårligt vejr (dårlig sigtbarhed eller kraftig blæst) – lidt usandsynligt så sent på foråret og ved østerssæsonens afslutning.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kirsten Virring og Klaus Brandt har erfaring med at guide til østersbankerne i Vadehavet. De giver os mulighed for, at vi i Havhave-regi uden beregning kan tilbyde en fælles tur ud at samle østers.

Det vil kun være udgifter til transport, som skal udlignes.

Tilmelding senest fredag d. 26. april – efter ”først til mølle” princippet - begrænset antal deltagere

Til:  Erling Engelhardt toa@email.dk  mobil 2099 3876

Praktiske oplysninger

Vi håber, at der er interesse for at deltage. Når vi ved, hvor mange vi bliver, organiserer vi turen lidt mere, herunder evt. samkørsel.

Mødetid og sted: Hjerpsted Kirke d. 5/5 kl. 1045, Hjerpstedvej 21, 6280 Højer – knap 3 timers kørsel fra Ebeltoft.

Angiv ved tilmelding om:

  • du kører –
  • antal yderligere passagerer –
  • kører fra og hjem til –
  • eller ønsker at køre med fra og hjem til -