Nyhedsbrev

Kære alle

Så er vi kommet godt i gang med det nye år. Efter en heftig, men heldigvis kortvarig opblomstring, er det nu slut med Coronarestriktionerne. Vi kan igen begynde at leve et normalt liv. Det er herligt.

Allerede den 12. januar trak bestyrelsen i arbejdstøjet og fik finpudset planen for årets aktiviteter. Forud for mødet havde Bjarne og andre gode folk trukket i søstøvlerne og været ude at tilse havhaven. Desværre har edderfuglene været på spil igen, men heldigvis havde vi forinden flyttet mange muslinger ind på Bølgemarken. Der vokser de vokser rigtig godt.

På bestyrelsesmødet 9. februar blev der fulgt op på færdiggørelse af Bølgemarken. De sidste leverancer, to formidlingspulte, vask med pumpe, velkomstbannere m.v. forventes leveret ultimo februar, primo marts.

Vi fik også planlagt generalforsamlingen og medlemsmødet, som finder sted lørdag den 5. marts kl. 1000 til 1315 (incl. et let traktement) i Det gamle Posthus på S. A. Jensens Vej. Vi runder dagen af med et besøg på Bølgemarken.

Derefter går det slag i slag med forskellige aktiviteter. Den 2. april holder vi årets første Havhavedag, som samtidig er årets første månedsmøde. I får nærmere besked nogle dage forinden, da vejret som altid spiller ind.  Den 1. maj har Erling og Anne arrangeret Østerssafari, som I får en særskilt invitation til umiddelbart efter generalforsamlingen; sæt x i kalenderen og stil vækkeuret, deltagerne skal tidligt op den dag.

Årets store begivenhed er indvielsen af Bølgemarken og forsinket fejring af Havhavens 10-års jubilæum lørdag den 7. maj kl. 11 (vi rundede 10 året december sidste år). Vi ruller den røde løber ud, når vores nye borgmester kommer og klipper snoren. Fra kl. 1230 rykker vi ind i Den røde Hal og fejrer jubilæet med et fælles måltid. I hører nærmere om hele programmet inden så længe, og husk, at I kan se alle årets aktiviteter på vores hjemmeside.

Når Bølgemarken formelt er taget i brug er det planen sideløbende med foreningsaktiviteterne at stille den til rådighed for formidling og undervisning i havets ressourcer, havmiljø og bæredygtig dyrkning af muslinger og tang. Det sker i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge, Karpenhøj Naturcenter, Ebeltoft Skole og Fregatten Jylland. Vi er så småt i gang med at planlægge, hvad der kommer til at ske. Havhaven skal ikke deltage aktivt i samarbejdspartnernes aktiviteter, men alene sørge for at passe Bølgemarken og vores foreningsaktiviteter og give dem mulighed for at vise og anvende en aftalt del af afgrøderne i forbindelse med deres aktiviteter.

I bestyrelsen glæder vi os meget til at se jer.

Havhaven Ebeltoft Vig
Thorkild Hansen
Formand