Tilberedning

Muslingerne kan både dampes, bages eller gratineres. Væsken, som muslingerne er blevet dampet i, kan blive til en lækker suppe eller base for en pastaret, en risotto eller friterede kartofler med hjemmerørt mayonnaise/aioli også er lækkert som tilbehør, server gerne et godt brød til.

Her følger en grundopskrift, ellers er mulighederne uanede – brug krydderurter og grøntsager, søg på nettet og du finder lige noget for dig og de ingredienser, der er i din have eller køleskab.

Beregn ca. 1 kg muslinger til 2 personer, hertil ca. 2½ dl væske til dampningen.

Svits dine fintsnittede grøntsager løg/gulerødder/fennikel, tilsæt væske i form af hvidvin/cider/æblemost samt krydderurter – timian og persille er fremragende. Lad koge op få minutter, hæld de rensede muslinger i for fuld varme og læg låg på gryden – ryst med mellemrum gryden, mens den holder kontakt med blusset – muslingerne er klar efter 3 – 4 min., når de har åbnet sig. Uåbnede muslinger kasseres. Tilsæt et skvæt piskefløde og suppen er cremet og perfekt.